Βιογραφικό

Δρ. Παναγιώτης Καραγιάννης – Προσωπικός Σύμβουλος

Ο Παναγιώτης Καραγιάννης σπούδασε ψυχολογία στο University of Central Lancashire (Συνεργασία με το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS). Συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Λονδίνο, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο City, University of London.

Παράλληλα συνεχίζει την εκπαίδευσή του, παρακολουθώντας το εξειδικευμένο Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία του Coaching στο University of East London.

Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχοθεραπευτών και Συμβούλων. Διατηρεί επίσης την ιδιωτική πρακτική του τα τελευταία χρόνια σαν ψυχοθεραπευτής στην Αγγλία.

Έχει εργαστεί εθελοντικά σαν ασκούμενος ψυχολόγος σε μια πληθώρα κλινικών πρακτικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως στην Ελληνική Διπολική Οργάνωση (Ελλάδα) όπου έλαβε γνώσεις σχετικά με τις Διαταραχές Διάθεσης όπως η Διπολική Διαταραχή και η Μείζον Καταθλιπτική Διαταραχή.

Συνεχίζοντας την πορεία του στο Λονδίνο και στα πλαίσια του Διδακτορικού του εργάστηκε εθελοντικά περαιτέρω σαν ασκούμενος σύμβουλος σε σχολεία και σε κέντρα θεραπείας χαμηλού κόστους παρέχοντας γενική συμβουλευτική και θεραπεία για διάφορα κλινικά και μη, ζητήματα.

Στο Λονδίνο εργάστηκε εθελοντικά στο Βρετανικό ΕΣΥ (NHS) προσφέροντας θεραπεία και συμβουλευτική σε άτομα με Μείζον Καταθλιπτική Διαταραχή και Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή. Αργότερα εργάστηκε εθελοντικά σε εξειδικευμένη κλινική απεξάρτησης από τον τζόγο στο Βρετανικό ΕΣΥ (NHS) βοηθώντας ανθρώπους Συμπεριφορικά Εθισμένους στον τζόγο, που παρουσίαζαν συνοσηρότητα με άλλες ψυχικές ασθένειες (κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, διαταραχές προσωπικότητας κ.α.) να απεξαρτητοποιηθούν.

Στόχος του είναι να προσφέρει ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον, έτσι ώστε ο κάθε θεραπευόμενος να μπορεί αφενός να εντοπίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και αφετέρου να καταφέρει να τις διαχειριστεί με έναν υγιή τρόπο.  Μέσα από τη συμβουλευτική υποστήριξη που προσφέρει, ουσιαστικά καθοδηγεί τον κάθε θεραπευόμενο στο πως να γίνει ο ίδιος αυτόνομος θεραπευτής του εαυτού του και στο πως να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια καλύτερη ζωή.

%d bloggers like this: