Άρθρα

Παρακάτω θα μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις και τα προγράμματα, να μάθετε για την ψυχολογία καθώς και να βρείτε καθημερινές συμβουλές για μια καλύτερη ψυχική υγεία

Καταπολέμηση Άγχους – Tips & Tricks

Σύμφωνα με το healthline.com, το άγχος ορίζεται σαν μια εμπειρία κατά την οποία φοβόμαστε, ότι δεν έχουμε αρκετούς πόρους για να ανταπεξέλθουμε σε μια μελλοντική κατάσταση. Πολλοί, το συγχέουν με το stress, καθώς αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Το άγχος είναι ένα συναίσθημα, ενώ το stress είναι μια φυσική αντίδραση του οργανισμού ενόψει μιας απειλής.Continue reading “Καταπολέμηση Άγχους – Tips & Tricks”

Πώς Υποστηρίζουμε Τη Θετική Απεξάρτηση Από Τον Τζόγο!

Προερχόμενος από μια οικογένεια, που είχε πληγεί από τον εθισμό στον τζόγο, σαν επαγγελματίας αποφάσισα να εξειδικευτώ σε αυτό το κομμάτι. Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να αφήσουν πίσω τους αυτήν τη συνήθεια μαθαίνοντας από αυτήν την εμπειρία και δημιουργώντας μια καλύτερη ζωή. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο κατά τη διάρκειαContinue reading “Πώς Υποστηρίζουμε Τη Θετική Απεξάρτηση Από Τον Τζόγο!”

Σεξουαλική Παρενόχληση και Μετατραυματική Ανάπτυξη

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ με λύπη μου να επανέρχεται το θέμα της Σεξουαλικής Παρενόχλησης αλλά και της κακοποίησης.  Μια ‘αποτρόπαια’ πράξη την οποία βιώνουν τόσο γυναίκες όσο και άντρες. Στη δημοσιότητα θα δούμε μόνο όμως τις γυναίκες να μιλούν για την κακοποίηση καθώς το αντίστροφο είναι ταμπού και άνανδρο, σύμφωνα με την κουλτούρα μας.Continue reading “Σεξουαλική Παρενόχληση και Μετατραυματική Ανάπτυξη”

Η Δύναμη Μέσα Μας Και η Θετική Ψυχολογία

Η Θετική Ψυχολογία οδηγεί τον άνθρωπο στην μέγιστη απόδοση. Τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής των επιστημόνων, που με πολλές και ποιοτικές έρευνες την καθιερώνουν σαν επιστημονικό τομέα της Ψυχολογίας, απαραίτητο για τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η Θετική Ψυχολογία βασίζεται στην αντίληψη ότι δεν πρέπει να δίνουμε προσοχή μόνο στις αρνητικέςContinue reading “Η Δύναμη Μέσα Μας Και η Θετική Ψυχολογία”

Τι είναι η Προσωπική Συμβουλευτική (Personal Consultancy) και Που Αποσκοπεί;

Η Προσωπική Συμβουλευτική είναι μια ανοιχτή μέθοδος η οποία αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας σαν μέσο την συζήτηση. Είναι ανοιχτή μέθοδος, καθώς αντλεί παρεμβάσεις  και συνδυάζει μοντέλα της Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας, όπως η Συμβουλευτική και το Coaching. Αυτός ο συνδυασμός επιστρατεύεται προκειμένου να ανταποκριθεί ο επαγγελματίας (Personal Consultant/ Προσωπικός Σύμβουλος) σε μια πληθώρα αναγκώνContinue reading “Τι είναι η Προσωπική Συμβουλευτική (Personal Consultancy) και Που Αποσκοπεί;”

Πώς Θα Περιορίσουμε Το Φαγητό Στην Καραντίνα;

Κατα πάσα πιθανότητα με το που αντίκρισες την φωτογραφία με τα τρόφιμα ξεκίνησες να σκέφτεσαι ότι θες να φας κάτι ωραίο. Είναι πολύ πιθανό να πας να βρεις μια λιχουδιά στην κουζίνα. Επειδή ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να μαθαίνει τα πάντα εκ – νέου λειτουργεί με πολλές αυτοματοποιημένες συμπεριφορές και σκέψεις. Στην εικόνα (ερέθισμαContinue reading “Πώς Θα Περιορίσουμε Το Φαγητό Στην Καραντίνα;”

Εθισμός Στο Κάπνισμα;

Έχω περάσει από διάφορα στάδια σαν άνθρωπος όσον αφορά το κάπνισμα. Από φανατικός αντικαπνιστής κατέληξα να καπνίζω 40 τσιγάρα την ημέρα. Πάντα έψαχνα αποτελεσματικούς τρόπους προκειμένου να μπορέσω να διακόψω αυτήν την εθιστική συνήθεια. Για πολλά χρόνια προσπαθούσα με διάφορες μεθόδους κυρίως υποκατάστατα να πετύχω αυτόν τον στόχο μου. Θυμάμαι αμέτρητες περιστάσεις που αυτή ηContinue reading “Εθισμός Στο Κάπνισμα;”


%d bloggers like this: